Cea mai buna friptura de porc

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Apr 2020 | 4798 vizualizari
Cea mai buna friptura de porc

 Ieri am avut cotlet de porc in meniu. Cu aceasta ocazie mi-am testat o idee legat de prepararea cu pasta rosii, busuioc si usturoi. Declar aceasta reteta cea mai buna fripturica de porc!!!!

Ingrediente

  • 700 gr cotlet de porc
  • 100 gr ulei masline
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura rasa usturoi uscat granulat
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • Pt piure :
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr unt
  • sare 
  • usturoi verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.
  2. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.
  3. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.
  4. Se ung feliile de carne pe ambele parti cu amestecul de condimente , ulei si pasta de rosii .
  5. Lasati sa se odihneasca carnea ,pentru marinare la rece, timp de o ora.
  6. Se pune tava cu carne si o jumatate de cana cu apa la cuptor.
  7. Eu am preparat carnea la 205 grade.
  8. Cat timp carnea se coace, pregatiti piureul.
  9. Fierbeti cartofi in apa sarata cu patrunjel verde si usturoi verde tocat.
  10. Cartofii fierbinti, fierti se zdrobesc si se amesteca cu unt.
  11. Serviti friptura de cotlet si piureu, insotita de salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete umplute

Postat de mihaelar63

Vinete umplute

Curatati ceapa si usturoiul . Spalati ceapa verde si verdeata . Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos...

Citeste continuarea

Rulada imbunatatita din piept de porc

Postat de MotanLaOale

Rulada imbunatatita din piept de porc

Pieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne. Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2020, 19:14
Prima venită, prima servită!
la 27.04.2020, 19:17
Oana , a ta este )
la 27.04.2020, 19:27
buna buna
la 27.04.2020, 20:10
Daca este cea mai buna, eu ma asez la masa!
la 27.04.2020, 20:20
un adevarat rasfat!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking