Cea mai buna friptura de porc

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Apr 2020 | 4791 vizualizari
Cea mai buna friptura de porc

 Ieri am avut cotlet de porc in meniu. Cu aceasta ocazie mi-am testat o idee legat de prepararea cu pasta rosii, busuioc si usturoi. Declar aceasta reteta cea mai buna fripturica de porc!!!!

Ingrediente

  • 700 gr cotlet de porc
  • 100 gr ulei masline
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura rasa usturoi uscat granulat
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • Pt piure :
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr unt
  • sare 
  • usturoi verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.
  2. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.
  3. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.
  4. Se ung feliile de carne pe ambele parti cu amestecul de condimente , ulei si pasta de rosii .
  5. Lasati sa se odihneasca carnea ,pentru marinare la rece, timp de o ora.
  6. Se pune tava cu carne si o jumatate de cana cu apa la cuptor.
  7. Eu am preparat carnea la 205 grade.
  8. Cat timp carnea se coace, pregatiti piureul.
  9. Fierbeti cartofi in apa sarata cu patrunjel verde si usturoi verde tocat.
  10. Cartofii fierbinti, fierti se zdrobesc si se amesteca cu unt.
  11. Serviti friptura de cotlet si piureu, insotita de salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata

Postat de merisor67

Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata

  Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita. O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta....

Citeste continuarea

Perisoare aperitiv

Postat de eumimi

Perisoare aperitiv

Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2020, 19:14
Prima venită, prima servită!
la 27.04.2020, 19:17
Oana , a ta este )
la 27.04.2020, 19:27
buna buna
la 27.04.2020, 20:10
Daca este cea mai buna, eu ma asez la masa!
la 27.04.2020, 20:20
un adevarat rasfat!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking