Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)

Postat de Constelatialeu in Porc
8 Aug 2015 | 4926 vizualizari
Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)

Odihna activa,ca eu n-am stare nici in vacanta si m-am bagat si-n blidele altuia...

Ingrediente

  • 1,5 kg ceafa porc
  • cca 500 g rosioare,mai galbene,mai negricioase,mai rosii,cum am gasit
  • ardei rosu capia
  • ceapa verde( din aia subtirica,imi scapa denumirea acum)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin rosu

Mod de preparare

Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus rosiile,ardeiul si ceapa,am dat un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline si peste legume ,am turnat un pahar de vin rosu si am bagat tava la cuptorul incalzit la 200 grade.

Tava am acoperit-o cu hartie de copt si apoi am bagat-o in cuptor,am redus temperatura la 170 g si am lasat friptura sa se gateasca cca 2 ore.Cand carnea a fost gatita,am ridicat hartia de copt si am mai lasat cca 15 min in cuptor sa se rumeneasca putin.Cam asta-i tot ,adica nu-i tot ca uite asa mi-am cam prins urechile cu`cuptorul electric,eu obisnuita cu harbul meu pe gaz....dar nu-i bai,ma adaptez la nevoie...Era sa uit,am si mancat,nu doar ne-am uitat la ceafa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricaș de porc

Postat de CulinaryRainbow

Papricaș de porc

   Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.    Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte...

Citeste continuarea

Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata. Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2015, 08:51
Chiar ca-i cea mai buna leguma, orice-ar zice nutritionistii! ))
la 08.08.2015, 08:57
Vin la o portie!
la 08.08.2015, 09:18
Merisor,aia zic sa castige si ei un ban....atata timp cat mie carnea de porc nu-mi face rau,nu vad de unde pana unde nu mananc eu sanatos si doar furajerii o fac...dar nu vreau sa intru in polemici inutile,eu imi exprim parerile mele personale care ma vizeaza direct..
la 08.08.2015, 09:25
mmmm... ce bine arata!
la 08.08.2015, 09:43
Buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking