Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)

Postat de Constelatialeu in Porc
8 Aug 2015 | 4906 vizualizari
Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)

Odihna activa,ca eu n-am stare nici in vacanta si m-am bagat si-n blidele altuia...

Ingrediente

  • 1,5 kg ceafa porc
  • cca 500 g rosioare,mai galbene,mai negricioase,mai rosii,cum am gasit
  • ardei rosu capia
  • ceapa verde( din aia subtirica,imi scapa denumirea acum)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin rosu

Mod de preparare

Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus rosiile,ardeiul si ceapa,am dat un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline si peste legume ,am turnat un pahar de vin rosu si am bagat tava la cuptorul incalzit la 200 grade.

Tava am acoperit-o cu hartie de copt si apoi am bagat-o in cuptor,am redus temperatura la 170 g si am lasat friptura sa se gateasca cca 2 ore.Cand carnea a fost gatita,am ridicat hartia de copt si am mai lasat cca 15 min in cuptor sa se rumeneasca putin.Cam asta-i tot ,adica nu-i tot ca uite asa mi-am cam prins urechile cu`cuptorul electric,eu obisnuita cu harbul meu pe gaz....dar nu-i bai,ma adaptez la nevoie...Era sa uit,am si mancat,nu doar ne-am uitat la ceafa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Postat de Constelatialeu

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare. Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am...

Citeste continuarea

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Postat de robert_badica

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2015, 08:51
Chiar ca-i cea mai buna leguma, orice-ar zice nutritionistii! ))
la 08.08.2015, 08:57
Vin la o portie!
la 08.08.2015, 09:18
Merisor,aia zic sa castige si ei un ban....atata timp cat mie carnea de porc nu-mi face rau,nu vad de unde pana unde nu mananc eu sanatos si doar furajerii o fac...dar nu vreau sa intru in polemici inutile,eu imi exprim parerile mele personale care ma vizeaza direct..
la 08.08.2015, 09:25
mmmm... ce bine arata!
la 08.08.2015, 09:43
Buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking