Ingrediente
- 1,5 kg ceafa porc
- cca 500 g rosioare,mai galbene,mai negricioase,mai rosii,cum am gasit
- ardei rosu capia
- ceapa verde( din aia subtirica,imi scapa denumirea acum)
- sare
- piper
- cimbru
- ulei de masline
- 1 pahar de vin rosu
Mod de preparare
Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus rosiile,ardeiul si ceapa,am dat un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline si peste legume ,am turnat un pahar de vin rosu si am bagat tava la cuptorul incalzit la 200 grade.
Tava am acoperit-o cu hartie de copt si apoi am bagat-o in cuptor,am redus temperatura la 170 g si am lasat friptura sa se gateasca cca 2 ore.Cand carnea a fost gatita,am ridicat hartia de copt si am mai lasat cca 15 min in cuptor sa se rumeneasca putin.Cam asta-i tot ,adica nu-i tot ca uite asa mi-am cam prins urechile cu`cuptorul electric,eu obisnuita cu harbul meu pe gaz....dar nu-i bai,ma adaptez la nevoie...Era sa uit,am si mancat,nu doar ne-am uitat la ceafa....
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|