Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie

Postat de Sim0naWorld in Porc
14 Iul 2013 | 9413 vizualizari
Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie

Ingrediente

  • cca 500 g ceafa de porc
  • cimbru
  • boia dulce
  • piper alb macinat
  • 1 ceapa
  • 4 cartofi
  • 10 catei usturoi
  • boabe de piper
  • ulei de masline
  • zeama de la ½ lamaie

Mod de preparare

Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vreo jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii i-am taiat felii groase.

Intr-un vas de yena am pus putin ulei de masline, apoi am asezat bucatile de carne, iar deasupra am pus ceapa si cartofii. Am adaugat piper boabe si cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului. Lamaia am stors-o, iar zeama am adugat-o peste carne si legume.

Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 1 ora. Cu cca 15 minute inainte, carnea am scos-o deasupra pentru a se rumeni putin.

Am servit alaturi de conopida si varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura crud - afumata, la cuptor

Postat de Constelatialeu

Friptura crud - afumata, la cuptor

Pregatim o tava  cu hartie de copt, in asa fel sa avem si sa invelim friptura, portionam carnea si o asezam alternativ in tava, acoperim cu hartia de copt, indoim pe margini si bagam tava la...

Citeste continuarea

Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Postat de merisor67

Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2013, 17:41
Simonica,ai zis ca n-ai taiat porcu!
la 14.07.2013, 17:44
buna mancare ne-ai adus
la 14.07.2013, 17:47
la 14.07.2013, 17:55
Buuuuuuun!
la 14.07.2013, 18:00
Sar`na,am venit la masa,am adus castraveti murati...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking