Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc

Postat de nadea68 in Porc
23 Iul 2013 | 6477 vizualizari
Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc

O reteta buna si consistenta...

Ingrediente

  •  4 bucati ceafa de porc
  • 1 kg cartofi
  •  rosii
  •  ulei de masline
  •  ulei
  •  margarina
  •  lapte
  •  sare
  •  piper
  •  busuioc
  • usturoi
  • cimbru
  • rosmarin

Mod de preparare

Mai intai am facut sosul de rosii. Rosiile se spala se curata de coaja (le-am oparit), se taie marunt si se pun pe foc intr-o oala. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa un pic. Am adaugat uleiul de masline, un pic de sare si usturoiul dat pe razatoarea mica. Am lasat la fiert pana a devinit consistent. Se ia de pe foc si se adauga busuiocul taiat fin. Se acopera si se pune deoparte.

Luam carnea punem sare, piper si o punem la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Adaugam cimbru si rozmarin. Se lasa la rumenit pe ambele parti. Se adauga un pic de apa si se lasa la prajit pana scade apa si carnea e gata.

Intr-o alta oala punem cartofii curatati si taiati in patru si-i acoperim cu apa. Se dau la fiert.dupa cateva clocote se adauga sarea. Cand cartofii sunt fierti se scurg de apa (daca mai este), se piseaza bine, se adauga margarina si un pic de lapte. Se amesteca pana piureul devine un pic ,,pufos''.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca

Postat de AdrianUdrea

Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca

Fasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta. A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote. Se scurge...

Citeste continuarea

Mamaliguta in straturi

Postat de AdrianUdrea

Mamaliguta in straturi

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 22:27
buna mancarica!
la 23.07.2013, 22:28
la 23.07.2013, 22:29
ce papa buna ai pregatit
la 23.07.2013, 22:33
Ce bunatate
la 23.07.2013, 22:36
Buuuun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking