Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac

Postat de nico15 in Porc
16 Noi 2012 | 2868 vizualizari
Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac

Ingrediente

  • 1 bucata ceafa de porc
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • ½ de ardei rosu
  • 5-6 pastai de fasole verde
  • Sare, piper, cimbru
  • Ulei, unt
  • Sos de soia
  • Dovleac
  • Curry
  • 20 ml de smantana lichida
  • Otet balsamic

Mod de preparare

Luam bucata de carne, o aplatizam, ungem cu ulei, piperam, adaugam cimbru si o punem pe gratarul bine incins. O lasam sa se faca pe prima parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte, incercam si daca este gata, se poate lua de pe gratar si se va lasa sa se raceasca, deoarece nu se va felia fierbinte, se lasa sa se tempereze.

Spalam si curatam morcovul si telina, dupa care taiem julien si le vom pune in apa cu zeama de lamaie sa nu se oxideze, separat morcovul de telina. Dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem legume separat la fiert doar cateva minute trebuiesc sa fie al-dente, la fel procedam si cu fasolea verde care a fost prefiarta. Inclusiv dovleacul se va pune la fiert, separat de celelalte.

Legumele se pun la fiert separat deoarece nu trebuie sa se combina culorile si datorita timpului diferit de fierbere. Scoatem legumele si le punem pe servetele de hartie pentru a inlatura surplusul de apa. Intr-o tigaie punem unt si ulei si vom trage legumele, totodata adaugam si putin sos de soia, adsugam putina sare deoarece sosul de soia este sarat si piperam, dupa care scoatem.

Dovlecul dupa ce il fierbem aruncam surplusul de apa in care a fiert, blendam bine si dupa aceea piureul rezultat il adaugam intr-o tigaie, punem un praf de curry si adaugam smantana lichida. Cand vedem ca nu mai este apos si s-a legat putin(adica se vede pe fundul tigaii cand desenam cu spatula) luam de pe foc.

Decoram cu o frunza de menta si vom desena un melc cu otet balsamic pe farfurie.

Aranjam ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Postat de caroline

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si...

Citeste continuarea

Varza cu costita de porc afumata

Postat de AdrianUdrea

Varza cu costita de porc afumata

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 15:38
la 16.11.2012, 15:39
la 16.11.2012, 16:08
la 16.11.2012, 18:37
la 16.11.2012, 19:02

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking