Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor

Postat de ionix in Porc
1 Noi 2010 | 11990 vizualizari
Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor

Ingrediente

  • Pentru ceafa marinata:
  • circa 1 kg de ceafa
  • 3 linguri cu mustar
  • cimbru
  • sare, piper
  • doua linguri cu ulei
  • Pentru orez: 
  • 600 ml apa
  • sare, piper alb
  • o lingura cu ulei
  • alte ingrediente:
  • o ceapa mare
  • 6 catei de usturoi
  • doua foi de dafin

Mod de preparare

Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata.

Preparare marinata:

Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider pentru 20 de minute. Dupa ce a stat la marinat, asezam bucatile de ceafa intr-un vas yena si turnam apa peste ele... cat sa le acopere. Deasupra punem ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat feliute, presaram putina sare si foile de dafin.

Dam la cuptor la foc mic cam vreo o ora si jumatate apoi dam la foc mediu si lasam pana se rumenesc. Cand carnea este rumenita o scoatem pe o farfurie, asezam orezul si peste orez punem carnea. Vasul il acoperim cu folie de aluminiu si bagam iar la cuptor, la foc mic, pentru inca 10-15 minute. Se serveste cald cu muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Postat de Constelatialeu

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Taiem marunt ceapa si o punem intr-un vas de yena, adaugam legumele deshidratate, fasolea fideluta, amestecam si apoi turnam bulionul. Deasupra punem bucatile de piept de porc afumat, asezam peste...

Citeste continuarea

Tocanita din legume si carne de porc

Postat de RODIMUR

Tocanita din legume si carne de porc

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 18:15
sunt primaarata foarte bineorezul imi place, ceafa marinata este bestialaasa ca mai pune o farfurie la masa
la 01.11.2010, 18:18
@Lia.... cu mare drag iti pun tot vasul... sarut-mana, din nou
la 01.11.2010, 18:21
la 01.11.2010, 18:24
po' sa-l trimit pe cezar la tine azi?)).ps. promiti ca e cuminte?))))))


la 01.11.2010, 18:26
@Postavaru... inchide gura cand balesti

@Gaby... trimite... ca nu mai am ceafa ca e el cuminte sau eu? nu garantez nimic asta pt ca ai barbat frumos

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking