Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis

Postat de Mihaela11_jo in Bauturi
9 Feb 2012 | 6451 vizualizari
Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis

Ceaiul cu “maramieh“ sau salvie este foarte popular in Iordania pentru aroma sa deosebita. Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase, frunze catifelate si flori de culoare violet. Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene. Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative. Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva) , referindu-se la proprietatile sale terapeutice. Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada, Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”. Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului, tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic. Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii, cazuri minore sau medii de Alzheimer; de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice. Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic. Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute. In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare. In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase, carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri. In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei.

Ingrediente

  • ceai  
  • frunze de salvie uscate  
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat.

Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .

Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert (nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu ceai.

Se lasa astfel 5 minute.

Se indulceste dupa gust.

Ceaiul cu "maramieh" se bea dupa-amiaza cu prajituri specifice arabesti sau la cina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Limoncello

Postat de RODIMUR

Limoncello

Se aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat. Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun...

Citeste continuarea

Lichior de nuci verzi

Postat de Ina

Lichior de nuci verzi

Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga.  Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2012, 13:09
la 09.02.2012, 13:18
benefic ceai
la 09.02.2012, 13:21
cat de imbietor totul si cat de frumos ne prezinti povestea preparatului,ne aduci atatea informatii pretioase
multumim Mihaela
la 09.02.2012, 13:27
foarte interesant
dar nu am cum sa trec cu vederea serviciul de ceai in care ai facut prezentarea
la 09.02.2012, 13:33
frumoasa introducere si ceaiul la fel

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking