Ceai de catina

Postat de Julie in Bauturi
13 Aug 2010 | 25249 vizualizari
Ceai de catina

Ingrediente

  • pulbere de catina
  • miere de albine
  • apa
  • lamaie

Mod de preparare

Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi  le macinam cu rasnita de cafea.  De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la  siropul de catina
Pudra obtinuta se pastreaza in borcane inchise.

Pulpa si fructele de catina se pun la uscat in loc cald si ferit de umezeala.
Nu se usuca direct in soare. 
Se pot usca si in cuptorul fierbinte  al aragazului, cu focul oprit.
Asezate pe o tava ,se lasa in cuptor pana cand acesta se raceste.
Se scot, se incinge din nou cuptorul si se introduce din nou tava .
Se repeta operatiunea de mai multe ori pana cand fructele se stafidesc  si se usuca  bine.

Ceaiul se obtine astfel:

O  lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa clocotita.
Se lasa sa infuzeze, se strecoara, se indulceste cu miere, apoi se savureaza.
Pentru o aroma si mai buna ,putem adauga  lamaie.

Este un ceai foarte bun, usor acrisor ,care poate inlocui cu brio, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale revigorante si foarte energizante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai de catina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sucuri naturale din fructe si legume la storcatorul Kuvings

Postat de merisor67

Sucuri naturale din fructe si legume la storcatorul Kuvings

Nu trebuie decât să curățăm și spălăm legumele și să le tăiem în bucăți mai mici cât să încapă în cuva storcătorului. Merele nu le decojim,  le...

Citeste continuarea

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Postat de panacris

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2010, 16:04
cred ca pana la urma o sa te botez "Doamna CATINA"SI 5 F
la 13.08.2010, 16:05
sper ca sti de gluma
la 13.08.2010, 16:44
nu am baut ceai de catina! stiu ca e foarte sanatos!
julie tu de unde ti-ai luat cutitul ala de fapt, pt legume, ca ieri am cam cautat si nu am vazut niciunde asa ceva...maine ma mai uit si in alte parti, dar tu de unde l-ai cumparat?
la 13.08.2010, 21:23
Asa deci, Nadina...m-ai botezat! Pai daca tot m-ai infiat trebuia sa-mi gasesti si un nume ,nu?!
la 13.08.2010, 21:26
Rivka, eu am cumparat cutitul din Romania, dintr-un magazin de menaj, acum 2-3 ani. O sa ma uit daca se mai gasesc la noi si poate iti iau eu unul, ma! Oricum am promis ca o sa-i daruiesc si Robertei forme de tarte! -Roberta sa stii ca nu am mai vazut, dar sunt pe faza...cum apar...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking