Ceapa conservata in otet de vin alb

Postat de Sim0naWorld in Conserve
4 Oct 2012 | 4849 vizualizari
Ceapa conservata in otet de vin alb

Din categoria "am intrat in randul gospodinelor" :)) Sursa: http://catkitchen.wordpress.com/2011/09/27/ceapa-conservata-in-otet/

Ingrediente

  • 600 g ceapa mica
  • 300 ml otet de vin alb
  • 150 ml apa
  • 40 g zahar
  • 10 g sare de mare
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am pus cepele intr-un castronel si le-am lasat pana am pregatit amestecul de otet. Intr-un vas pe foc, am pus otetul, apa, zaharul, sarea, piperul, foaia de dafin, amestecand pana s-au dizolvat zaharul si sarea, apoi am lasat sa dea in cateva clocote. Cepele curatate le-am pus in borcanele sterilizate, apoi am turnat lichidul cald. Deasupra am pus cate o frunzulita de busuioc, apoi am inchis borcanele si le-am depozitat in camara.

In varianta originala, la final, in borcane, se mai punea si cate o lingura de ulei de masline... eu am uitat :) dar cred ca va iesi si fara..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet de vin alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceapa conservata in otet balsamic

Postat de Sim0naWorld

Ceapa conservata in otet balsamic

Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2012, 23:11
Imi place la nebunie!!!
la 04.10.2012, 23:13
nu am papat niciodata!e buna?
la 04.10.2012, 23:15
@gatiticuspor, mai astept putin si gust si eu!
@Gurita, nici eu n-am papat... Trebuie sa mai astept putin si-ti spun
la 04.10.2012, 23:17
bine
la 04.10.2012, 23:19
E buna, stiu eu ca folosesc la salata orientala

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking