Ceapa conservata in otet balsamic

Postat de Sim0naWorld in Conserve
28 Oct 2012 | 4532 vizualizari
Ceapa conservata in otet balsamic

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/ceapa-murata-in-otet-balsamic.html

Ingrediente

  • 600 g ceapa mica
  • 500 g otet de vin alb
  • 100 ml otet balsamic
  • 70 g zahar
  • sare de mare
  • 3 catei usturoi
  • boabe de mustar
  • ienibahar
  • boabe de piper
  • 3 frunze de dafin
  • 1 bat de scortisoara

Mod de preparare

Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am pus-o sub jet de apa rece unde am curatat-o de foite. Ceapa curatata am pus-o intr-un vas, presarand deasupra sare, apoi acoperind vasul bine-bine. L-am lasat cca 4-5 ore pana ce ceapa si-a lasat apa. Am clatit ceapa, apoi am lasata sa se scurga intr-o strecuratoare. Am am pus la fierb: otetul, zaharul, sarea, scortisoara, boabele de mustar, ienibahar, amestecand pana s-a dizolvat zaharul. Am lasat sa fiarba cca 5 minute. In borcanele sterilizate (borcane de 500 g) am impartit boabele de piper, cate o foaie de dafin si usturoiul, apoi am adaugat ceapa. Am fixat-o cu bete de visin, apoi am turnat zeama fierbinte (eliminand scortisoara). Am sigilat borcanele si le-am pus in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de gutui

Postat de diaconta

Gem de gutui

Am spalat foarte bine gutuile pentru a îndeparta si pufuletul de la suprafata lor. Le-am taiat apoi în 4 si am scos cotorul si partea lemnoasa. Le-am taiat în felii subtiri...

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de rocsi_1612

Dulceata de ardei iuti

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2012, 10:45
Imi place si ideea si prezentarea
Dar ce faci cu ea, dupa? O papi ca pe muraturi, sau cum? )
la 28.10.2012, 10:48
la 28.10.2012, 10:52
interesant
la 28.10.2012, 10:55
Ina, pana anul asta nu am facut si nici nu am mancat, dar fetele spun ca-i tare buna si cu siguranta este muratura!
la 28.10.2012, 10:55
Motan
Sufletista

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking