Ingrediente
- 600 g ceapa mica
- 500 g otet de vin alb
- 100 ml otet balsamic
- 70 g zahar
- sare de mare
- 3 catei usturoi
- boabe de mustar
- ienibahar
- boabe de piper
- 3 frunze de dafin
- 1 bat de scortisoara
Mod de preparare
Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am pus-o sub jet de apa rece unde am curatat-o de foite. Ceapa curatata am pus-o intr-un vas, presarand deasupra sare, apoi acoperind vasul bine-bine. L-am lasat cca 4-5 ore pana ce ceapa si-a lasat apa. Am clatit ceapa, apoi am lasata sa se scurga intr-o strecuratoare. Am am pus la fierb: otetul, zaharul, sarea, scortisoara, boabele de mustar, ienibahar, amestecand pana s-a dizolvat zaharul. Am lasat sa fiarba cca 5 minute. In borcanele sterilizate (borcane de 500 g) am impartit boabele de piper, cate o foaie de dafin si usturoiul, apoi am adaugat ceapa. Am fixat-o cu bete de visin, apoi am turnat zeama fierbinte (eliminand scortisoara). Am sigilat borcanele si le-am pus in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|