Ceapa murata in otet

Postat de mihaelar63 in Muraturi
17 Mai 2012 | 19049 vizualizari
Ceapa murata in otet

Mai facem eliberam congelatorul de legume congelate , doar vin altele . Mai facem curat prin camari . Din proviziile de ceapa , a mai ramas doar ce mica si amarata, parca era arpagic . Nimic nu se pierde totul se transforma . Fiul meu de mult cerea ceapa murata.Se spune ca originile acestei retete ar fi grecesti .

Ingrediente

  • 1 kg ceapa , rosie , alba , foarte marunta
  • 2 lingurite boabe piper
  • 2 lingurite boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • 2 linguri zahar brun
  • sare mare neiodata
  • otet
  • apa

Mod de preparare

Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .

A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml  bine spalate .

in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3 foi dafin .

Se face o solutie jumatate apa , jumatate otet, se infierbanteaza  , se complecteaza borcanele si se infileteaza .

Se  pun borcanele  bine acoperite sa stea 24 ore la cald .

Pot fi servite dupa aproximativ  2 saptamani.

Cepele murate sunt translucide , parca ar fi niste  bijuterii .Gustul a fost pe masura asteptarilor . Am fost atat de incantata de aspectul cepei murate incat am facut 24 de instantanee!!!

           

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa murata in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale coapte

Postat de mihaelar63

Sarmale coapte

Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in...

Citeste continuarea

Sarmalute mixte

Postat de mihaelar63

Sarmalute mixte

-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2012, 08:08
Neata!
la 17.05.2012, 08:25
la 17.05.2012, 08:29
interesant
la 17.05.2012, 08:47
cred ca are un gust deosebit
la 17.05.2012, 08:48
Ma faci curios !

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking