Ingrediente
- 1 kg ceapa , rosie , alba , foarte marunta
- 2 lingurite boabe piper
- 2 lingurite boabe mustar
- 6 foi dafin
- 2 linguri zahar brun
- sare mare neiodata
- otet
- apa
Mod de preparare
Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .
A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml bine spalate .
in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3 foi dafin .
Se face o solutie jumatate apa , jumatate otet, se infierbanteaza , se complecteaza borcanele si se infileteaza .
Se pun borcanele bine acoperite sa stea 24 ore la cald .
Pot fi servite dupa aproximativ 2 saptamani.
Cepele murate sunt translucide , parca ar fi niste bijuterii .Gustul a fost pe masura asteptarilor . Am fost atat de incantata de aspectul cepei murate incat am facut 24 de instantanee!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa murata in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|