Ingrediente
- 3 cepe foarte mari
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri de smantana
- 5 linguri de emmentaler
- 5 felii de jamon(sunca sau bacon)
- sare
- piper
- 3 linguri de unt
- crengute de rozmarin
Mod de preparare
Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa fie 6 ,dar una s-a rupt)
Ceapa scoasa se toaca marunt cu usutroiul si se calesc in 2 linguri de unt sau ulei dupa care se pune sare,piper,smantana si cascavalul,iar cu aceasta compozitie delicioasa se umplu cepele.
Cepele se infasoara in feliute de jamon( sunca ,bacon) si se umplu. Se presara cu cimbru sau rozmarin (eu nu am avut, asa ca nu am pus).
Se pun cepele intr-un vas cu 1 lingura de unt sau ulei si se da tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.
Vorba lui Flori "putin spus ......delicios".........super super bune
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|