Ceapa umpluta

Postat de rivka in Mancaruri de legume
4 Aug 2010 | 4354 vizualizari
Ceapa umpluta

Ingrediente

  • 9 cepe
  • 2 cartofi maricei
  • 1 ardei rosu
  • jumatate lingurita praf usturoi
  • ulei de masline
  • verdeata: patrunjel verde , rozmarin ulei masline cateva linguri sare, piper
  • 9 bucatele subtirele de cascaval olandez
  • paprika dulce pt gust si decor

Mod de preparare

Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o parte astfel sa poata fii asezate in tava si cu o lingurita se scobesc de partea interioara. Jumatate din ceapa rezultata dupa scobitul cepelor se toaca, se aseaza in tigaie impreuna cu 1 ardei rosu tocat marunt si cartoful fiert tocat marunt in cateva linguri de ulei masline .Se adauga jumatate de lingurita de praf de usturoi,sare, piper dupa gust.Se lasa la calit cateva minute amestecandu-se incontinuu. Cu acesta compozitie se umple fiecare ceapa pe rand.

Ceapa ramasa dupa scobire, a doua jumatate, se toaca marunt si se aseaza printre cepele umplute in tava.Se aseaza si restul de umplutura printre cepe.Al doilea cartof se taie felii cam de 50 mm si apoi cu o forma mica de fursec se decupeaza inimioare.cartofii ramasi de la decupat se toaca marunt.Se aseaza si cartoful printre cepe in tava.Se stropeste totul cu ulei de masline, patrunjel uscat fin , rozmarin uscat .

Inainte de servire se da la cuptorul incins la cca 250 grade cca 25-30 minute.In ultimele minute se adauga pe fiecare ceapa cate o bucatica de cascaval si se stropesc cu paprika dulce pt gust si aspect.Se servesc calde asezate pe farfurie alaturi cate o lingura cartofi din tava.Este deosebit de gustos, plin de vitamine si foarte satios. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Postat de panacris

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza

Postat de Oana

Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza

Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2010, 17:30
vreau sa va spun ca sotul a facut mutre la auzul: ceapa umpluta dar e foaaaaarte buna si extraordinar de hranitoare!in final a mancat fff bine.
la 04.08.2010, 17:31
Ce frumusele sunt.Chiar o sa incerc si eu,ca prea mi-ati facut pofta.
la 04.08.2010, 17:31
sunt primasi vreau o ciapa umplutadoamne ce bine aratavin fuga cu furculitele
la 04.08.2010, 17:32
na ca nu sunt prima dar nu conteazaca vad acolo multe cepe
la 04.08.2010, 17:33
a mai facut cineva si a laudat reteta...trebuie sa incerc si eu

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking