Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
21 Mai 2013 | 4292 vizualizari
Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400

Am ajuns la reteta cu nr .400 .Va ofer de data aceasta ,, altceva''.Ma tot gandeam cu ce sa personalizez preparatul , alunele si rodia imi erau la indemana :D Ma uit la lista de prieteni -200 . Doar 200 ? Eu ii consider pe toti Bucatarasii prietenii mei !!!

Ingrediente

  • 1.5 kg carne de cerb
  • 500 gr mix ciuperci de padure
  • 50 grame rom
  • 50 gr coniac
  • 100 gr ulei
  • 100 gr unt
  • 100 gr alune sarate
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 foi dafin
  • 2 felii slaninuta
  • 1 rodie
  • 1 buc praz
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1 lingurita rasa praf de ghimbir
  • sare
  • rosii
  • salata verde

Mod de preparare

Se amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un vas non -aderent se pune restul de ulei si untul . Cand acestea s-au infierbantat se prajeste bine bucata de carne pe toate partile , pana se rumeneste .

Se scoate carnea de cerb din vas si se prajeste usor prazul taiat rondele si mixul de ciuperci . Se pune inapoi bucata intreaga de cerb , se stinge cu vin , un pahar apa si otetul balsamic . Adaugati in acest moment ,slaninuta, cimbrul , rozmarinul , foaile de dafin si piperul boabe . Acoperiti vasul si inabusiti la foc mic timp de o ora .Adaugati cate putina apa daca este necesar . La sfarsitul fierberii adugati bobitele de la o jumatate de rodie si scoateti din sos crengutele de ierburi si foile de dafin .

Bucata de carne o scoateti pe o planseta si o feliati .Daca este necesar lasati sosul sa mai scada pana are consistenta dorita si potrivita . Serviti carnea de cerb feliata calda cu sos pe un platou decorat cu rosii si salata verde .

Presarati pe deasupra bobite de rodie si alune sfaramate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe și piept de gâscă pe pat de varză murată

Postat de panacris

Pulpe și piept de gâscă pe pat de varză murată

Carnea de gâscă se pune la fiert în apă rece, atenție fără sare, cca. 30 de minute Să fie fiartă cam pe jumătate :D! Între timp varza murată se taie fideluță și...

Citeste continuarea

Varza calita

Postat de Creatsa

Varza calita

Am taiat varza in fasii subtiri,am frecat-o cu putina sare si am lasat-o deoparte sa se inmoaie putin varza. Intre timp am taiat ceapa julien si am pus-o la calit in ulei impreuna cu ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 06:14
Deja aici e sectorul delicatese ! La cat mai multe retete....
la 21.05.2013, 06:25
Pfuuuu, ce mi-a fost dat sa vad de la prima ora!!!
Nu stiu ce gust o avea, dar arata foarte apetisant!
La cat mai multe retete!
la 21.05.2013, 07:52
Wowwww, arata minunat si cred ca este si mortales de bun!!! Felicitari, la cit mai multe retete!!!!
la 21.05.2013, 07:57
bun bun
La cat mai multe retete!
la 21.05.2013, 08:11
wow si atat!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking