Ingrediente
- 1.5 kg carne de cerb
- 500 gr mix ciuperci de padure
- 50 grame rom
- 50 gr coniac
- 100 gr ulei
- 100 gr unt
- 100 gr alune sarate
- 100 ml vin rosu
- 2 linguri otet balsamic
- 2 foi dafin
- 2 felii slaninuta
- 1 rodie
- 1 buc praz
- 1 crenguta cimbru
- 1 crenguta rozmarin
- 1 lingurita rasa boabe piper
- 1 lingurita rasa praf de ghimbir
- sare
- rosii
- salata verde
Mod de preparare
Se amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un vas non -aderent se pune restul de ulei si untul . Cand acestea s-au infierbantat se prajeste bine bucata de carne pe toate partile , pana se rumeneste .
Se scoate carnea de cerb din vas si se prajeste usor prazul taiat rondele si mixul de ciuperci . Se pune inapoi bucata intreaga de cerb , se stinge cu vin , un pahar apa si otetul balsamic . Adaugati in acest moment ,slaninuta, cimbrul , rozmarinul , foaile de dafin si piperul boabe . Acoperiti vasul si inabusiti la foc mic timp de o ora .Adaugati cate putina apa daca este necesar . La sfarsitul fierberii adugati bobitele de la o jumatate de rodie si scoateti din sos crengutele de ierburi si foile de dafin .
Bucata de carne o scoateti pe o planseta si o feliati .Daca este necesar lasati sosul sa mai scada pana are consistenta dorita si potrivita . Serviti carnea de cerb feliata calda cu sos pe un platou decorat cu rosii si salata verde .
Presarati pe deasupra bobite de rodie si alune sfaramate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|