Charlotta de portocale

Postat de Zamfira in Torturi
19 Ian 2013 | 49427 vizualizari
Charlotta de portocale

Ingrediente

  • Crema:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 6 linguri zahar praf
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja de la 2 portocale
  • 500 ml frisca
  • 1 pachet piscoturi (18 buc.)
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • pulpa de la 4 portocale
  • folie alimentara transparenta

Mod de preparare

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data. Lasam la racit.

Razuim coaja de la doua portocale, adaugam in crema. Pregatim gelatinele asa cum e specificat pe ambalaj si le adaugam in crema. Batem frisca tare si o adaugam si pe aceasta in crema. Adaugam si pulpa de portocala. Omogenizam totul cu grija (cu miscari de sus in jos).

Tapetam o oala inalta cu folie alimentara transparenta si asezam feliile de portocala la baza si un rand pe margine. Portocalele trebuie curatate integral de pielita alba.

Dupa ce am asezat primul strat de portocale, urmeaza jumatate din crema, apoi piscoturi inmuiate in lapte amestecat cu cele  doua zahar vanilat. Apoi urmeaza un rand de portocale doar pe margine, din nou crema, si din nou piscoturi.

Lasam charlotta in frigider pana a doua zi.

A doua zi rasturnam oala pe un platou de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Charlotta de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

Postat de oanapl

Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine...

Citeste continuarea

Tort Himalaya

Postat de Lia1

Tort Himalaya

PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4) In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2013, 14:06
Minunat E mai greu cu lăsatul "pe a doua zi" dar merită. Chiar porţie dublă
la 19.01.2013, 14:07
Parinte
la 19.01.2013, 14:08
Delicioasa
Am fost in acelasi gand azi
la 19.01.2013, 14:08
am observat facem si un schimb???))
la 19.01.2013, 14:11
Deliciu!

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking