Sarlota Vlad

Postat de CookieMonster in Prajituri
31 Mar 2013 | 6091 vizualizari
Sarlota Vlad

Sotul meu si-a dorit o prajitura doar a lui, asa ca...

Ingrediente

Mousse de banane:

  • 3 banane mari
  • 250 ml de frisca
  • 50 g zahar
  • 50 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1- 2 lingurite zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 3 oua
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml cafea neindulcita
  • 1 plic de gelatina
  • sare

Mod de preparare

Mousse de banane

1.  Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece

2.  Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat. Amestecam din cand in cand cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda. Compozitia este gata cand trecem cu lingura si ramane urma. Luam de pe foc.

3. Incalzim putin gelatina si o adugam compozitiei rezultate.

4. Curatam 2 banane, le pasam si le stropim cu putina zeama de lamaie. Se incorporeaza in crema de ou impreuna cu frisca ( eu am folosit frisca la tub).

Tava de tort cu pereti detasabili se captuseste cu folie alimentara. Banana ramasa se curata, se taie felii subtiri si se tapeteaza fundul tavii. Adaugam mousse-ul si dam la frigider 2 ore.

Crema de ciocolata

1. Ciocolata se taie bucati si impreuna cu 3 linguri de smantana se pune la topit, la foc mare, in bain - marie.

2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si, separat batem smantana pana devine frisca.

3. Gelatina se inmoaie in 100 ml de cafea rece timp de 10 minute dupa care o incalzim putin la foc mic.

4. Incorporati in ciocolata un galbenus, albusurile spuma, gelatina dizolvata in cafea si, la sfarsit, frisca Amestecati usor.

Ciocolata se pune peste mousse-ul de banane si se lasa la frigider minim 4 ore.

 Se orneaza cu mix de fructe rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota Vlad" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Tosca

Postat de vio_dreams

Prajitura Tosca

Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam macul si cocosul.  Adaugam faina si amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Amandine

Postat de robert_badica

Amandine

Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2013, 18:23
Desert franţuzesc, gustos şi sănătos.
la 31.03.2013, 18:32
la 31.03.2013, 18:33
Multumesc
la 31.03.2013, 18:46
la 31.03.2013, 18:51

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking