Ingrediente
- (pentru 12 buc. )
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de apa
- jumatate plic praf de copt
- 1 lingurita de cacao
- 2-3 lingurite de capucino (optional)
Mod de preparare
Zaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul.
Adaugam praful de copt, galbenusurile si linguritele de capucino, mai amestecam putin, apoi adaugam si uleiul.
La final adaugam treptat faina, amestecand incet cu o lingura, pana se incorporeaza toata in aluat.
Luam deoparte jumatate pahar de compozitie si adaugam lingurita de cacao.
Restul de aluat il turnam in forme, iar deasupra punem un pic din amestecul cu cacao; le dam la cuptor pentru 20-25 minute. Primele 3-4 minute le coacem la foc tare, dupa care la foc mediu.
Dupa ce s-au rumenit le lasam sa se raceasca cateva minute si apoi le scoatem din forme.
Pentru o tava normala de chec se dubleaza cantitatile.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|