Ingrediente
- 1kg carne tocata,amestec,
- 1conopida mica,
- 1morcov,
- 1fir ceapa verde,
- marar,
- patrunjel,
- 4felii kaizer,
- 2oua,
- 2felii paine veche,
- 1lingurita cimbru,
- un praf de nucsoara macinata,
- sare,piper
Mod de preparare
Spalam conopida si o rupem buchetele mici.O punem la fiert in apa cu sare, 5minute din clipa cand incepe sa clocoteasca. Scoatem conopida si o punem intr-o sita, la scurs.
Ceapa o taiem rondele, morcovul il curatam si il taiem bucati mici.
Ceapa, morcovul, carnea tocata, ouale, mararul si patrunjelul tocat, painea inmuiata in apa, cimbrul, nucsoara, sarea si piperul, kaizerul taiat cubulete, le punem toate intr-un castron si le amestecam bine cu mana.
Intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu pesmet punem jumatate din compozitia de carne, peste care punem conopida, apoi inca un strat de carne.
Presam bine, mai ales pe margini. Dam la cuptor 50-60minute pana se rumeneste frumos. Scoatem si lasam sa se raceasca 30minute inainte sa taiem.
Servim cu piure de cartofi si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv 150" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (81)
|