Chec aperitiv de post

Postat de cismaru_nicoleta in Mancaruri de post
16 Mar 2011 | 42572 vizualizari
Chec aperitiv de post

Nici eu si nici sotiorul nu tinem(din pacate) post dar am avut 2 musafiri nepoftiti dar bine primiti duminica seara la masa si atunci auzind ca ea tine post am hotarat sa fac ceva rapid si bun... Imi pare rau ca nu am sectiune,nu puteam sa-i fac poze in gura omului,,:)):)):))...dar chiar arata demential de bine...dar dc mai fac...o sa revin si cu poze de sectiune

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cani mari de faina
  • 350 gr ciuperci champignon brune
  • 2 morcovi
  • 1/2 conopida
  • 1/ardei galben
  • frunze de patrunjel
  • 150 ml iaurt simplu de soia
  • 50 ml lapte de post din soia
  • sare 
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 plic intaritor sosuri(are un gust chiar foarte bun)

Mod de preparare

Pai e foarte simplu..

Am oparit toate legumele taiate rondele si le-am pus pe un servet la scurs

Faina am amestecat-o cu laptele,putina sare si un vf de cutit natriu..am omogenizat bine si am pus in tava de chec fara sa o tapez cu nimic,la cuptorul preincalzit pret de aprox 10 minute sa creasca putin.

Apoi am scos tava cu aluat,am pus legumele pe rand,rondele,ciupercile taiate in doua,conopida buchetele,si ultimul strat,la fel ca primul de cartofi

Peste am turnat o compozitie facuta din iaurt,condimente,rozmarin,3 lg faina si un plic intaritor de sosuri,preparat dupa instructiunile proprii..

peste sos am ornat cu putine legume sa arate mai frumos,,,

A pus in cuptorul deja incalzit la aprox 200 grade...A durat cam 30 min sa se rumeneasca bine

Nu pot decat sa imi fie ciuda ca nu a mai ramas de la masa macar o feliuta sa fac si eu o poza...bine daca erau prieteni apropiatai imi permiteam..dar asa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Postat de diaconta

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii. Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt. Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de panacris

Tocanita de ciuperci

Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute,  la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2011, 15:50
Ptr mine era perfctaaaaaaaa , fara laptele de soia
la favo cu ea !
la 16.03.2011, 15:52
Bun Bun! Imi rezerv o portie! hm,,, mai bine doua
la 16.03.2011, 15:53
ce bn arata morcovii aia initial am crezut ca-s oua ma gandeam....post la catolici
la 16.03.2011, 16:32
Ce bunatati stiti sa faceti de post
la 16.03.2011, 17:13
super bun

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking