Ingrediente
- 170 g mazare (puteti pune si mai multa, chiar 300 g),
- 1 cana branza rasa, eu am folosit un amestec de branza proaspata de vaca si cas de oaie, razuit (cana devine etalon),
- 1 cana iaurt,
- 1/2 cana ulei,
- 2 cani faina,
- 1 praf de copt,
- sare, piper,
- 3-4 oua, depinde cat de mari sunt.
Mod de preparare
Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am potrivit gustul de sare si piper, am incorporat mazarea, bine scursa, racita.
Compozitia am turnat-o intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si am lasat-o la copt cca 45 de minute (sau pana incepe sa se desprinda de marginea tavii). Pentru siguranta am facut si testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|