CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2016 | 8675 vizualizari
CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Nu-i așa complicat precum pare ;)emoticon wink Sigur va fi vedeta printre aperitivele voastre! emoticon wink Bun de luat și la pachet la școală sau serviciu ;) Spor și poftă bună! >:D<emoticon wink

Ingrediente

  • Piept de pui dezosat 1 bucată,
  • Vin alb demisec 1 pahar, cca. 250 ml,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Mălai 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
  • Bambus conservat ½ borcan,
  • ghimbir ras ½ linguriță.
  • șunculiță țărănească 100 g,
  • cașcaval ras 100 g,
  • ouă 4 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • făină albă 2 -3 linguri.
  • Pentru Omletă:
  • Ouă 4 bucăți,
  • unt cca. 50 g,
  • Sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru ciuperci:
  • Ciuperci feliate 1 conservă,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • unt 50 g.
  • Pentru decor:
  • roșii cherry,
  • oregano proaspăt.

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.

 Între timp din cele patru ouă se prepară o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță.

Ciupercile mărunțite se călesc împrenuă cu ceapa tocată mărunt,  în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.

Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de pereferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă. Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați, vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă.

În compoziția de pui se adaugă șunca mărunțită, ardeiul tocat cubulețe, cașcavalul ras, făina, ouăle și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, apoi umplutura se așează într-o formă de chec termorezistentă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 150 grade. După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Postat de panacris

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...

Citeste continuarea

Bulete aromate de cartofi - Reteta video

Postat de scortisoara

Bulete aromate de cartofi - Reteta video

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/c7fueBy_yAU Fierbem cartofii si apoi ii pisam ca pentru piure. Adaugam condimentele si amestecam. Urmeaza sa punem patrunjelul tocat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2016, 22:23
Cred ca mi-ar place, dar trebuie sa gust sa ma edific...
la 17.02.2016, 22:26
la 17.02.2016, 22:45
la 17.02.2016, 22:53
Fain chec . eu ma ofer sa-l testez )
la 17.02.2016, 22:53

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking