Chec aromat

Postat de susu in Prajituri
3 Dec 2010 | 22520 vizualizari
Chec aromat

Aceasta reteta este luata din revista practic in bucatarie. Este un chec delicios, exact cum imi place mie, pufos si aromat.

Ingrediente

  • 1 cana de zahar
  • 4 oua mari
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 30 g nuca
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • Razatura de portocale si lamaie
  • Zeama de lamaie obtional
  • Esenta de rom
  • Vanilie
  • Cognac

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie de la frigider si eventual sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa pana se face un sirop. Se toarna treptat acest sirop clocotit peste albusurile batute spuma si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se freaca separat si se adauga apoi la albusuri. Punem si uleiul treptat si praful de copt stins. La final adaugam faina in ploaie amestecand usor pana se incorporeaza. Cacao cernuta cu scortisoara se amesteca cu un sfert din compozitia de aluat. Stafidele le hidratam in cognac amestecat cu rom. Punem intr-o tava de chec tapetata o parte din aluat apoi stafidele, nuca sfaramata care a fost tinuta putin la cuptor si la sfarsit aluatul de cacao. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate din cuptor. Din aceste cantitati mi-a iesit un chec mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Banana Bread

Postat de Reli_B

Desert Banana Bread

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...

Citeste continuarea

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Postat de mihaelar63

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2010, 22:46
Superb
la 03.12.2010, 23:04
chiar si necopt arata bine dar cred ca gustul e nemaipomenit
la 03.12.2010, 23:11
wowwwwwwwww ce-mi place
la 03.12.2010, 23:14
Este si gustos. Eu folosesc multe arome la prajituri, mai ales la blaturi, esente, coaja de portocale si lamaie, putin cognac. Am fost foarte incantata de cum a iesit. Reteta din revista este sub denumirea de chec oparit de unde cred ca iese si blatul asa pufos si nu se usuca in doua zile.
la 03.12.2010, 23:18
Super,aromele sunt bune intotdeauna.Eu folosesc siropul fierbinte peste albusuri la o prajitura cu visine(sau alte fructe) si chiar iese blatul foarte pufos

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking