Chec cu albusuri si nuca

Postat de postavaru in Prajituri
1 Mar 2011 | 5161 vizualizari
Chec cu albusuri si nuca

Daca tot nu am adus un martisor, macar ceva pentru cafeaua de dimineata :). O primavara frumoasa si fericita!!!

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 180 g zahar
  • 90 g nuca macinata
  • 90 g faina
  • 70 g unt topit
  • esenta de rom

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea.

Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim.

Adaugam 2 linguri de faina cu nuca si omogenizam usor apoi adaugam putin unt topit. Continuam pana incorporam toata faina si untul. La final adaugam esenta de rom.

Aluatul il turnam in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.

Taiem dupa ce se raceste.

Se potriveste perfect cu o ceasca de cafea sau o ciocolata calda :).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu albusuri si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată...

Citeste continuarea

Desert chec cu nuci, caise si visine

Postat de katty

Desert chec cu nuci, caise si visine

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugam uleiul, nuca macinata, omogenizam, apoi faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2011, 21:49
Anca,aduc eu cafeaua,dai o feliuta maine dimi?
la 01.03.2011, 21:52
anca ce superb arata
la 01.03.2011, 22:06
mmm, tare buun
la 01.03.2011, 22:14
ce pufos este
la 01.03.2011, 22:25
La Multi Ani Ancuta draga de 1 Martie...si o primavara superba sa ai! superb

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking