Guguluf din albusuri, cu stafide

Postat de Sidy in Prajituri
10 Mai 2011 | 4744 vizualizari
Guguluf din albusuri, cu stafide

Este prajitura preferata a nepotelului meu si cum aveam albusuri la congelator am facut bunatatea asta.... Va servesc si pe voi , daca va face placere. Saptamana viitoare am sa merg in statiune asa ca un chec din acesta ma va insoti cu siguranta...

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • esenta de migdale
  • 100 g stafide
  • vanilie Bourbon
  • praf de copt cu sofran
  • 2-3 linguri nuca de cocos
  • putina ciocolata(optional)

Mod de preparare

Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile.

Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare.

Faina o punem in ploaie, putin cate putin si cu ajutorul unei spatule amestecam usor de jos in sus sa se incorporeze toata faina amestecata cu praful de copt, avand grija sa nu se lase albusurile.

Punem stafidele bine scurse, nuca de cocos( eu am pus putina si verde), coaja de lamaie, amestecand incet.

O forma de guguluf o ungem cu unt si o tapetam cu faina apoi asezam in ea compozitia obtinuta,

Deasupra radem cu cutitul ciocolata(optional) si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 30-40 de minute.

Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, il pudram apoi cu zahar praf si il portionam pe o farfurie.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri, cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Postat de gicuta69

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...

Citeste continuarea

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Postat de MotanLaOale

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2011, 08:14
bun bun
la 10.05.2011, 08:15
ce bine arata
la 10.05.2011, 08:20
tare bine arata
la 10.05.2011, 09:56
vreau si eu
la 10.05.2011, 10:32
arata super super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking