Chec cu cacao, ness si stafide

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
10 Aug 2013 | 3500 vizualizari
Chec cu cacao, ness si stafide

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 50 g stafide
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si mixam bine.

Adaugam apoi apa, uleiul si omogenizam.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.

Impartim compozitia in doua parti egale, una o lasam asa iar in cealalta adaugam cacaoa, ness-ul si omogenizam.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, turnam compozitia simpla, apoi asezam stafidele date prin faina (eu le-am dat pentru a nu se lasa in partea de jos a checului), apoi asezam compozitia de cacao cu ness.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand checul trece testul scobitorii, aproximativ 40 de minute.

Il lasam sa se raceasca in tava apoi il scoatem.

Se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao, ness si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide

Postat de Pungasa_Rogue

Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale. Ciocolata amaruie se rupe in bucatele, se pune...

Citeste continuarea

Kringel Estonian

Postat de Sim0naWorld

Kringel Estonian

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2013, 12:35
cine esti tu?
la 10.08.2013, 12:36
Angelina Jolie, incantata de cunostinta!
la 10.08.2013, 12:36
la 10.08.2013, 12:37
Foarte bun la gust şi arată minunat!
la 10.08.2013, 12:37
eu sunt dimineata pe racoare...........ma bucur si eu

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking