Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Postat de privatelaura in Prajituri
24 Noi 2013 | 20361 vizualizari
Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Am reintrat in clubul ciocolatosilor! Totusi, unele chestii ciocolatoase, nu le voi mai manca niciodata, cred :))))

Ingrediente

  • 60 gr cacao
  • 60 ml apa clocotita
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri cu dulceata cirese negre
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf copt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 lg lichior amaretto

Mod de preparare

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese negre si mixam in continuare. Nu ma deranjeaza daca se zdrobesc ciresele. Adaugam faina cernuta, cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza bine.

Pregatim o tava  prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia.

Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula!

Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.

A iesit grozav, ciocolatos, aromat si dens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Miniecleruri cu capsuni

Postat de Lia1

Miniecleruri cu capsuni

Masura cana=250ml Ingrediente pentru 24 minieclere, dimensiuni dupa coacere 2.5-3cm x 7-8cm 1. Incalzeste cuptorul la 200 sau 220grd daca nu pripeste prea tare vatra.  2. Pregatesti...

Citeste continuarea

Reteta de biscotti italienesti

Postat de mirela0911

Reteta de biscotti italienesti

Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 14:11
la 24.11.2013, 14:12
Wow,wow!Checul il las,dar dulceata NUUUUUUUUU!
la 24.11.2013, 14:13
Prezent!
la 24.11.2013, 14:13
da, Buni, cam asa si eu )
la 24.11.2013, 14:13
Rox

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking