Ingrediente
- 270 gr faina
- 160 ml ulei de susan
- 150 ml suc de portocale proaspat
- jumatate lingurita praf de copt
- 60 gr migdale macinate
- coaja rasa de la o portocala
- 170 gr zahar pudra
- 200 gr halva de vanilie
- Ptr decor:
- 100 gr halva
- putin zahar maro
Mod de preparare
Intr-un bol punem uleiul, sucul de portocale si zaharul, amestecam apoi adaugam faina, praful de copt, migdalele si coaja rasa, amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi adaugam si halvaua taiata cubulete mici (in contact cu caldura, halvaua se va topi, dar va pastra si mici bucatele asa ca vom simti si gustul mai profund) si amestecam usor cu o lingura.
Punem compozitia intr-o forma cu diametrul 20 cm, unsa in prealabil cu ulei si presarata putina faina, mai punem cca 100 gr halva taiata in cubulete deasupra si presaram putin zahar brun si punem la cuptorul preincalzit la 170 C ptr 30 minute, apoi coboram la 160 C pentru alte 30 minute.
Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi scoatem checul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu halva de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|