Chec cu morcovi si mere - Multicooker

Postat de TAB1TA in Prajituri
3 Iun 2014 | 3191 vizualizari
Chec cu morcovi si mere - Multicooker

Checul este gustos. Merita incercat, insa nu neaparat la Multicooker! Data viitoare voi pune cantitati mai mici in Multicooker atunci cand prepar o prajitura, un chec, caci altfel risc sa se arda pe fund daca e lasata cat e necesar pentru coacere. Multumesc Ina pentru inspiratie! http://www.bucataras.ro/retete/chec-de-post-cu-morcovi-si-mere-54338.html

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 mere
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de portocale (eu am pus de lamaie)
  • 100 ml apa minerala
  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g stafide in ciocolata
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Se curata morcovii si merele si se dau pe razatoarea mica.

Zaharul, vanilia si uleiul se mixeaza 1-2 minute.

Se adauga sucul de portocala (lamaie) si apa minerala.

Se adauga morcovii si merele rase, praful de sare si se mixeaza.

Se adauga scortisoara si stafidele.

Se amesteca praful de copt cu bicarbonatul de sodiu si cu faina si se adauga treptat in compozitie pana se omogenizeaza.

Vasul Multicookerului se unge cu ulei si se toarna compozitia.

Se seteaza de la Meniu programul Bake 45-60 de minute si de la Temperatura 180° C si se inchide capacul.

Se face testul cu scobitoarea si se lasa mai mult daca e cazul.

Cand e gata deschidem capacul si lasam sa se raceasca, apoim portionam si servim. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi si mere - Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Postat de ancutsa

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...

Citeste continuarea

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Postat de aliliana

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Frisca se bate si se pune la rece Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2014, 18:43
Ce bun!
la 03.06.2014, 18:43
la 03.06.2014, 18:54
Super! Poate o incerc si eu.
la 03.06.2014, 19:02
la 03.06.2014, 19:03

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking