Ingrediente
- 500 gr faina
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 3 oua
- 50 gr unt topit
- 250 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- 100 gr nuci
- 1 praf de sare
- 1 plic aroma naturala de portocale Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Impartim aluatul in doua, o parte o amestecam cu cacao.
Intr-o forma de copt punem alternativ cu lingura din ambele aluaturi.
Ungem in prealabil forma cu unt si faina, daca nu este din silicon forma.
Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 60minute pana se coace frumos aluatul.
Lasam sa se raceasca putin si scoatem din forma pe un gratar. Pudram cu zahar pudra cand este rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|