Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră

Postat de gratziela in Dulciuri
29 Mai 2011 | 8750 vizualizari
Chec cu nuci şi  glazura de ciocolată neagră

Mirosul de ciocolată caldă îmi dă fiorii unei călătorii cu destinaţie exotică. De ce? Probabil că parfumul unic de cacao îmi pictează pe retină plaje cu nisip fin şi foşnet mătăsos de valuri înspumate. Dar vacanţa este departe, doar un vis cu speranţe aurii, şi, ca o recompensă, grădina mea proaspăt înverzită îmi aduce un plăcut sentiment de împlinire. Azi, o zi însorită, am dedicat, ca o ofrandă, un dulce aromat, pentru florile de liliac ce stau să-şi ia rămas bun până la anul. LA MULTI ANI RUXY!!!

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 8 linguri  ulei
  • 250 gr. făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 paf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr. nuci
  • 1 ciocolată amăruie neagră

Mod de preparare

 Într-un bol, bate albuşurile spumă, după care adaugă pe rând cele 8 linguri de zahar mixând mereu până ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua.

Răstoarnă în bol, unul câte unul, gălbenuşele, mixând mereu.

După ce s-au încorporat gălbenuşele, adaugă pe rând uleiul, făina şi praful de copt. Mixează bine până ce toate acestea s-au încorporat bine. Din compoziţia rezultată, pune deoparte în alt bol cam jumătate. În această compoziţie adaugă cacao şi nucile sfărâmate uşor.

Unge două tăvi de chec cu puţin ulei şi tapetează cu griş.

Răstoarnă compoziţia fără nuci în ambele tăvi, după care completezi cu compoziţia cu nuci şi cacao.

Pregăteşte cuptorul şi-l încinge la 160ºC (mediu spre mic la gaze), şi coace checul 30-35 minute. Este bine să faci testul cu scobitoarea: dacă scobitoarea rămâne curată după ce ai înţepat checul, atunci este copt; dacă ea are urme de compoziţie, atunci la mijloc nu este copt şi mai trebuie să rămână în cuptor.

După ce s-a copt, răstoarnă checul pe nişte tăvi sau grătare şi lasă la răcit.

Separat, într-un castronel, rupe în bucăţi ciocolata si adaugă ½ ceaşcă de cafea cu apă. Eu am topit  ciocolata la cuptorul cu microunde, dar poţi s-o topeşti şi pe foc.

Răstoarnă glazura peste chec, dar este bine să fie puţin călduţă.

Fii generos şi tapetează cu multă ciocolată, căci, atunci când vei simţi gustul delicat, uşor amărui al ciocolatei vei şti că meriţi răsfăţul ei. Nopţile  cu aer tropical ce-ţi vor cuprinde în curând somnul, te vor purta în grădina înrourată cu dorinţa şi speranţa că ele te vor mângâia cu duioşie mult timp, iar serile cu iz de clopoţei şi miros de brad încărcat cu aripi de nea, vor fi cât mai îndepărtate, căci abia acum vine vara. Fii fericit căci florile de liliac te-au mângâiat şi te-au binecuvântat cu parfumul ce-ţi umple nările înfometate de căldură, căci te-a cuprins fiorul ce-ţi străbate simţurile şi te anunţă ca vara a venit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu ciocolata si alune

Postat de ctlina

Chec cu ciocolata si alune

Se freaca bine untul cu zaharul pentru a obține un amestec cremos.   Se adauga apoi treptat ouale continuand sa amestecam galbenusurile treptat frecand totul bine.  ...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane

Postat de mady90

Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane

Incepem cu prepararea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin albicioase. Amidonul il dizolvam in putin lapte rece. Restul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2011, 19:42
yam yam yam si ce pufos
la 29.05.2011, 19:51
bun
la 29.05.2011, 19:54
Gratziela un adevarat poem reteta ta,insotita de mirosul inconfundabil al liliacului iar checul plin de arome si implinit prin glazura neagra de ciocolata ma duce si pe mine cu gandul la o noapte de vara pe plaja,dupa o zi fierbinte vine ea si vara,sa ne bucuram de fiecare firmitura
la 29.05.2011, 20:00
foarte bun e
la 29.05.2011, 20:02
Adevarat Diaconta! Ma gandesc cu nesat in fiecare zi la o vacanta fericita plina de soare, caci, in curand, chiar mai repepede decat am dori, va veni iar frigul. Deci, bucurati-va de soare si cladura!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking