Prajitura Usoara

Postat de ancutaCH in Prajituri
4 Iun 2012 | 18330 vizualizari
Prajitura Usoara

Este o prajitura foarte usor si rapid de facut. In plus este foarte delicioasa datorita siropului din abundenta dar si al glazurii. Reteta o am de la prietena mea Mirela si nu stiu de unde o are, dar de cand am facut-o prima data m-am indragostit de ea! Sper sa va placa!

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3/4 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 3 cani faina
  • 2 pliculete amoniu pt prajituri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • margarina pt uns tava

Ingrediente pentru sirop si glazura:

  • apa: 2 cani si 3 linguri
  • zahar : 1 cana + 4linguri si 7 linguri
  • cacao: 1 lingura si 2 linguri
  • 50g unt
  • 2 esente de rom
  • 1 zahar vanilat
  • nuca macinata si/sau nuca de cocos

Mod de preparare

Pregatire Blat:

Se bat ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga treptat laptele, uleiul. Se adaga faina incorporând-o treptat, in ploaie, cu telul. Se adauga amoniu stins cu zaema de la jumatate de lamaie.

Se toarna compozitia in tava de aragaz unsa bine cu margarina.Se da in cuptorul preincalzit (150C) pt 20 min.

Se pregateste siropul: se pun la fiert 1cana+4linguri de zahar in 2 cani de apa si 1 lingura de cacao. Dupa ce fierbe in 2-3 clocote, se da deoparte si se lasa la racit.

Se scoate tava si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie (in tava) blatul in patratele.

Se adauga esentele de rom in sirop si se toarna cu lingura sirop pe fiecare patratel in parte, udând foarte bine tot blatul.

Se face o glazura din 7 linguri de zahar+2 linguri de cacao+3 linguri de apa+50g unt. Se fierb pana la primul clocot, cand se ia de pe foc si cu lingura se acopera cu glazura fiecare patratel de prajitura.

Peste glazura se presara nuca macina si, sau nuca de cocos.

Se lasa cateva ore sa se intareasca glazura si abia apoi se scot patratelele pe un platou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Usoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti

Postat de gabrielacuisine

Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti

Se pune frisca lichida impreuna cu laptele condensat intr-un bol (sau in robotul cu mixer). Se mixeaza cca 3-4 minute pana cand capata consistenta (se intareste) apoi adaugam sucul de la cele 2...

Citeste continuarea

Kinder fetta al latte

Postat de LauraA

Kinder fetta al latte

Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat.O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface FOILE: Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2012, 09:55
Da, da, vrem si noi. Am salvat-o si dam bice)
la 04.06.2012, 10:24
foarte buna
la 04.06.2012, 10:30
yuumy
la 04.06.2012, 10:50
la 04.06.2012, 11:14
Imi place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking