Ingrediente
- 1 pachet piure de castane de 250 gr
- 100 gr unt moale
- 1 lingura extract de vanilie
- 4 oua
- 300 gr faina
- 100 ml lapte batut
- 1 praf de copt
- 2 linguri pudra de roscove
- 3 linguri indulcitor pulbere
- pt crusta:
- 1 pumn de nuci
- 1 pumn de migdale
- pt caramel:
- 3 linguri zahar brut
- 2 linguri unt
Mod de preparare
Mixam untul moale la temperatura camerei cu indulcitorul pulbere. Adaugam cate un ou in timp ce mixam, concomitent cu o lingura de piure de castane, pana terminam ouale si piureul. Adaugam si extractul de vanilie. Separat, amestecam faina, pudra de roscove si praful de copt. Mixam din nou aluatul si punem cate o lingura de faina si cate o lingura de lapte batut, pana le terminam. Daca vi se pare prea vartoasa compozitia, mai adaugati 1-2 linguri de lapte batut, pana ajungeti la o compozitie cremoasa, care se tine de tel, dar nu tare. Punem compozitia intr-o forma de chec, eu am folosit una din silicon, iar peste aluat punem nucile si migdale tocate sau rasnite grosier. Apasam putin cu mainile peste crusta, sa se lipeasca bine de aluat si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Reducem la 160 grade, mai lasam inca 20 minute si lasam checul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
Pentru caramel: caramelizam zaharul intr-o craticioara,adaugam untul si amestecam pana s-a topit untul si zaharul caramelizat. Il turnam imediat peste chec. Lasam sa se raceasca, portionam si servim.
Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|