Ingrediente
- 700 gr carne tocata amestec (vita si porc)
- 5 catei de usturoi
- 2 oua crude
- 2 felii paine inmuiata in apa si stoarsa bine
- condimente pentru chiftele (dupa gust)
- 1 legatura verdeata (patrunjel sau marar) - eu am pus din amandoua
- sare, piper
- 3 oua fierte tare (le-am lasat la fiert, 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca)
- 100 gr cascaval
- 1 lingura unt
- 1-2 linguri pesmet
Mod de preparare
Amestecam carnea tocata cu usturoiul, cele doua oua crude, feliile de paine faramitate, verdeata tocata marunt si condimentele. Punem cele 3 oua la fiert, in apa cu sare si le lasam 8 minute, apoi le scoatem si le punem in apa rece.
Ungem o forma de chec cu unt, presaram apoi, pesmetul. Impartim compozitia de carne in doua parti egale. Prima parte o asezam in tava, nivelam cu o lingura.
Curatam cele 3 oua fierte si le taiem in jumatate pe lungime, iar cele 6 jumatati le asezam cu galbenusul in jos, peste carne. Adaugam peste jumatatile de ou restul de carne, nivelam, punem cascavalul ras si dam totul la cuptor, la foc potrivit (180 grade am pus eu), timp de o ora. Dupa ce il scoti din cuptor, il tai felii si il servesti. Se poate manca atat cald, alaturi de o garnitura si muraturi, dar si rece, ca aperitiv alaturi de un pahar cu bere ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|