Ingrediente
- 250 ml de iaurt natural cu fructe
- 2 oua
- 100 gr de zahar
- 60 gr de unt natural topit
- 300 gr de faina cernuta
- un praf de sare
- hartie de pregament
- o lingura de suc de lamaie
- un praf de vanilina
Mod de preparare
Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie pergament, unsa cu putin ulei fara miros.
Se toarna cu atentie aluatul obtinut si se coace la cuptor timp de 40 de minute. Dupa coacere se lasa in forma cam 20 minute si pe urma se scoate din forma , pentru ca este fraged si umed.
Se prepara si se mananca foarte repede, pentru ca are un gust umed, cu aroma de lamaie si vanilina . Se serveste cu cafea sau cu ceai. Am incercat sa adaug cu visine, caise, si nu am fost incantata de gustul obtinut. Cel mai reusit este cu sucul de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|