Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

Postat de panacris in Dulciuri
26 Ian 2017 | 2243 vizualizari
Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

Daaa, nu pot sta deoparte la nicio provocare Bucătăraș.ro ;) Așa că, pe ultima sută de metri, vin si eu cu  un chec  "Ca la bucatarasi acasa". ;) Nouă ne-a plăcut, s-a epuizat instant ;) Nu că asta ar fi o noutate în Casa Zmeilor ;) P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc. http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

Ingrediente

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri merișoare, stafide 
  • 2 plicuri bombonele colorate 
  • Pentru glazura:
  • cca. 100 g ciocolată menaj 
  • 1 lingură ulei de nucă 
  • 50 g ciocolată albă 

Mod de preparare

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.

Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc. Apoi se adaugă merișoarele, stafidele și bombonelele colorate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament sau unt și făină, apoi se pune la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade C, cca. 40 de minute, până ce se rumenește și trece testul scobitorii.

Între timp, se pune ciocolata la topit la Bain-Marie împreună cu uleiul. După ce s-a copt chec-ul, se glazurează cu ciocolată topită, iar după ce s-a semi-răcit, se adaugă fulgi de ciocolată albă.

Spor și poftă bună!  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinte Bostanei

Postat de RODIMUR

Desert placinte Bostanei

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale,...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de RuxyRux

Prajitura cu prune

Galbenusurile le amestecam cu laptele( rece) , vanilia si coaja de lamaie, apoi ulterior vom adauga untul topit. Albusurile  zi zaharul pudra se mixeaza ca la bezea. Peste galbenusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2017, 19:07
Delicios
la 26.01.2017, 19:17
la 26.01.2017, 19:51
Delicios!
la 26.01.2017, 20:13
Ce imi place checul cu alune!
la 26.01.2017, 20:21

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking