Ingrediente
- albus de ou 8 bucăți,
- sare iodată 1 praf,
- oțet armat cu căpșuni 1 linguriță,
- zahăr tos 8 linguri cu vârf,
- făină albă de grâu 8 linguri cu vârf,
- praf de copt cu șofran 1/2 plic,
- zahăr vanilinat 1 plic,
- coji de lămâi și portocale confiate 2-3 linguri,
- ciocolată rasă 50 g.
Mod de preparare
Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se adaugă 3 sferturi din compoziție. În sfertul de compoziție rămasa se adaugă ciocolata rasă, de prefeart așchii :D, se amestecă ușor pentru a se îngloba ciocolata, apoi se toarnă peste compozița de albușuri. La final se adaugă fructele confiate. Se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testl scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|