Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

Postat de panacris in Dulciuri
20 Sep 2015 | 3282 vizualizari
Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

Că tot mi-au rămas mai multe albușuri de la dresul ciorbei de burtă, am pus repede de un checuleț. Sursa de insiprație CulinaryRainbow;) http://www.bucataras.ro/retete/chec-din-albusuri-cu-rahat-si-ciocolata-70876.html N-am avut rahat colorat, dar am găsit prin dulapul cu mirodenii, o cutie cu coajă de lămâie si una portocală confiată. Am uitat să pun ulei, ghimbir, cum era în varianta intială :( , dar uite așa a apărut o nouă rețetă ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • albus de ou 8 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • oțet armat cu căpșuni 1 linguriță,
  • zahăr tos 8 linguri cu vârf,
  • făină albă de grâu 8 linguri cu vârf,
  • praf de copt cu șofran 1/2 plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coji de lămâi și portocale confiate 2-3 linguri,
  • ciocolată rasă 50 g.

Mod de preparare

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se adaugă 3 sferturi din compoziție. În sfertul de compoziție rămasa se adaugă ciocolata rasă, de prefeart așchii :D, se amestecă ușor pentru a se îngloba ciocolata, apoi se toarnă peste compozița de albușuri. La final se adaugă fructele confiate. Se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testl scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Postat de oanapl

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 20:26
Deja m-ai pierdut la introducere, în sensul că mi-ai amintit de ciorba de burtă. Bun şi checul, dar parcă tot după ciorba de burtă.
la 20.09.2015, 20:26
bun
la 20.09.2015, 20:26
Parinte )
la 20.09.2015, 20:27
bun bun
la 20.09.2015, 20:27
Super

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking