Chec din faina integrala si nuci

Postat de RuxyRux in Prajituri
4 Mar 2012 | 9149 vizualizari
Chec din faina integrala si nuci

Un chec mai cumintel asa si mai bland cu silueta....ca tot vine primavara!

Ingrediente

  • 360 gr faina integrala( eu am pus tip spelta)
  • 260 gr zahar brun( facut pudra)
  • 130 ml ulei( facut din unt de cacao si unt de cocos)
  • 1 varf de lingurita de praf de copt 
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat alimentar
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 sfert de lingurita de turmeric macinat
  • 1 sfert de lingurita de cardamon macinat
  • un praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • 5 oua
  • 100 gr nuca macinata
  • o cana de miez de nuca

Mod de preparare

Am pus la mixer ouale si praful de sare, am mixat 1-2 minute si am adaugat zaharul pudra( facut din zahar brun).

Se mixeaza zece minute pana creste in volum compozitia si adaugam nuca macinata si extractul de vanilie, turmericul si cardamonul.

Intr-un ibric, am topit bucatile de unt de cocos si unt de cacao si mi-a rezultat un ulei foarte foarte parfumat.

Apoi am turnat usor uleiul( putin racit) peste compozitia de ou, zahar si nuca si am pus faina plus praful de copt si cel de bicarbonat.

Am separat trei sferturi din compozitie si am asezat-o in forma de chec tapetata cu foaie pergament. Am pus bucati de nuca deasupra.

In restul de un sfert de compozitie am pus o lingura de cacao, am amestecat bine la mixer apoi am adaugat-o peste restul in tava de chec.

Cu o furculita am amestecat usor, prin invaluire si am asezat din nou bucati de nuca deasupra.

Se coace la cuptorul incins la 180 de grade pentru o ora sau faceti testul cu scobitoarea.

E foarte gustos si mult mai nevinovat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din faina integrala si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura amandina

Postat de Geanina87

Desert prajitura amandina

Blat : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Postat de mirela0911

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2012, 19:23
waw! ce-as rontai eu nucile de deasupra...
la 04.03.2012, 19:26
am venit repede ca sper sa mai gasesc
la 04.03.2012, 19:27
Ruxy Vin si eu la o feliuta
la 04.03.2012, 19:28
Inisor...tot alea imi plac si mie mai ales ca se coc minunat
la 04.03.2012, 19:29
Rocs mic si delicat hai draga mea

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking