Desert prajitura din albusuri, cu visine

Postat de diaconta in Prajituri
24 Sep 2017 | 9179 vizualizari
Desert prajitura din albusuri, cu visine

Am mai spus de multe ori, pentru mine desertul perfect este acela care are fructe. Cam de orice fel, preferate fiind totuşi cele acrişoare. Si cum să nu-mi vină tot felul de idei când piaţa este plină de fructe. Aşa că, după ce am cumpărat :cireşe, vişine, ananas, coacăze roşii, pentru desert, câştigătoare au fost vişinele, adică un kilogram de vişine, mă pot bucura de ele la fiecare îmbucătură. Am folosit şi siropul lăsat de vişine, transformându-l într-un jeleu delicios. Si m-am gândit eu că tare bine s-ar mai potrivi o cremă acrişoară de lamâie. Aici am trişat puţin, folosind o cremă la rece, de la Dr.Oetker. Voi puteţi să folosiţi ce cremă doriţi. Pentru că adunasem ceva albuşuri de ou la congelator, m-am gândit să folosesc doar albuşurile în această prăjitură. Am preferat sa folosesc varianta de blat cu albuşurile opărite cu siropul de zahăr.  Pentru gustul meu a fost PERFECTĂ!

Ingrediente

Pentru blat (tava de 38x25 cm):

  • 9 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 50 ml apa
  • O lingura zeama de lamâie
  • 3 linguri ulei
  • 270 g faina
  • 1 lingura cacao
  • Sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 kg vişine (cântarite cu tot cu sâmburi)
  • 200 g zahar pentru vişine

Pentru jeleul de vişine:

  • Siropul lasat de vişine(aproximativ 250 ml)
  • 2 linguri amidon

Pentru crema de lamâie:

  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 1 plic crema cu gust de lamâie de la Dr.Oetker
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat.

Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade C.

Pentru blat, am pregatit siropul. Intr-o cratita, am pus 200 g zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie. Am pus cratita pe foc si am lasat sa fiarba pâna s-a topit zaharul.

Intre timp, am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat siropul fierbinte, mixând la viteza maxima.

Am adaugat cele 3 linguri de ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Am luat o parte din compozitie si am amestecat-o cu 1 lingura de cacao.

Am scurs foarte bine visinele, pastrând siropul pentru jeleu.

Am pregatit  tava cu hârtie de copt, apoi am început sa pun din cele doua compozitii, alternativ câte o lingura din fiecare.

Dupa ce am pus cam jumatate din compozitie, am amestecat usor cu o furculita si am pus un strat generos de visine.

Am mai pus un strat din cele doua compozitii si iar un strat de visine.

Visinele din acest al doilea strat le-am apasat putin sa intre in blat.

Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Este util însa sa faceti testul cu scobitoarea.

Am lasat blatul sa se raceasca, apoi l-am taiat în doua, pe lungime.

Intr-o cratita, am amestecat siropul lasat de visine cu 3 linguri de amidon si am pus cratita la foc mic, pâna ce jeleul s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema.

Am amestecat continutul plicului de crema cu o lingura de zahar pudra si smântâna pentru frisca, apoi am mixat foarte bine.

Am asamblat apoi prajitura.

Peste primul blat, am pus un strat de jeleu, crema si apoi al doilea blat.

Deasupra blatului, am mai pus un strat de crema, am decorat cu fructe si jeleu.

Am lasat la rece, apoi am servit.

Simplu si bun, zic eu.

 

 

S-aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Teodora si George

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Teodora si George

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2017, 19:47
Ca sa fie bine,sa nu fie rau,zic ))))
la 24.09.2017, 20:11
buna buna
la 24.09.2017, 20:32
Arată foarte bine, așa că o voi trece la favorite, până ce vor apărea din nou vișinele, să o încerc și eu...
la 24.09.2017, 20:37
Ioi, cu ce ispite vii la ora asta!
la 24.09.2017, 21:02
Este dementiala prajitura ce ne-ai adus-o! De vis, exact pe placul meu!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking