Chec din varza cu mozzarella

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
13 Iul 2010 | 4319 vizualizari
Chec din varza cu mozzarella

Aceasta reteta este inventia mea proprie si s-a nascut gandindu-ma la ce altceva pot face din varza… daca se fac parjoale si chiftele, de ce nu s-ar face si chec. Si uite ca se poate si rezultatul m-a multumit, gustul este minunat.

Ingrediente

  • 1 varza proaspata 2kg
  • 4 oua
  • 1 legatura marar proaspat
  • 6 feliute de paine
  • 250g branza de burduf
  • 250g mozzarella
  • 100g unt
  • 30g pesmet
  • 50g cascaval ras
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h.

Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.

Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba 15-20’, pana devine transparenta, dupa care o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs si racit, putin, cat sa nu ne arda.

Punem feliile de paine la inmuiat in putina apa, dupa care le stoarcem bine si le dam prin masina de tocat. Procedam asa si cu varza fiarta si stoarsa de surplusul de apa.

Punem tocatura intr-un bol, daugam ouale, mararul tocat marunt, branza, sare si piper si omogenizam totul bine.

Rasturnam in tava, jumatate de amestec, asezam bucati de mozzarella (eu le-am taiat in doua) si deasupra amestecul ramas (eu am pus si cateva bucatele de mozzarella ramase).

Radem cascaval, punem cateva bucatele de unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 60’. Mai exact pana se formeaza o crusta maronie deasupra.

Am scos tava, am rasturnat-o pe un platou si am mai ras foarte putin cascaval deasupra, dupa care am lasat-o cam 20’ la racit.

Se taie in felii , se servesc  atat calde cat si reci, ca atare sau stropite cu smantana. Un deliciu !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din varza cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliguta in straturi

Postat de simona72

Mamaliguta in straturi

Din apa, sare si faina de malai am facut o mamaligutza. Intr-un vas termorezistent am pus cubulete de unt, jumatate din mamaliga, brinza de vaci si restul de mamaliga. Cirnatii i-am taiat...

Citeste continuarea

Cornuri aperitiv

Postat de mirela0911

Cornuri aperitiv

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2010, 12:28
buna ideea ta Lia.........trebuie sa fie tare gustos...................5 furcu...............
la 13.07.2010, 12:32
medi, ce pot sa-ti spun este ca sigur am sa-l mai fac
la 13.07.2010, 13:36
Lia,ai pus si ceva mezel?sau mi se pare mie?
O idee tare buna,o varianta interesanta.
la 13.07.2010, 14:05
silvioara, nu este nici un mezel sau carne, ce se vede in amestec este painea
la 13.07.2010, 14:13

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking