Chec marmorat cu pudră de roșcove

Postat de panacris in Prajituri
26 Oct 2014 | 3515 vizualizari
Chec marmorat cu pudră de roșcove

După ce Bucătăraș.ro, a postat rețeta Ionelei, imediat am intrat la treabă:D, doar că ajunsă la ingredientul principal, pudra de cacao, mi-am dat seama că de data asta e lipsă din bucătăria Zmeilor, așa că am găsit un înlocuitor tare fain, pudra de roșcove, ce am achiziționat-o fără nici un fel de scop:D ci doar așa, ca să fie prezentă în dulapul cu mirodenii Panacris ;) Ei, acum după ce am experimentat, nu va lipsi din dulăpiorul fermecat :D :))

Ingrediente

  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr tos 2 căni,
  • lapte 1 cană,
  • ulei de floarea soarelui 1 cană,
  • făină albă de grâu 2 1/2 căni,
  • sare iodată un praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt un plic,
  • coajă de limete,
  • zeamă de la o limetă,
  • pudră de roșcove 2 linguri.

Mod de preparare

Se scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul, laptele și zahărul vanilinat. După ce s-au omogenizat ingredientele se schimbă paletele de mixare (spre rușinea mea, am descoperit asta acu vreo 3 luni :D eu omoram mixer-ul cu paletele normale :d :)) Concluzie, mereu avem ceva de învățat ;) Așa, să revin ;) După ce s-au omogenizat toate ingredientele se adaugă făina, amestecată între timp cu praful de copt, ametecându-se ușor până ce se omogenizează ;) Aluatul obținut se toarnă în tavile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție. Restul compoziției se amestecă cu pudra de roșcove, înlocuitorul pudrei de cacao ;) Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază ;) Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 45 de minute la foc mediu ;)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu pudră de roșcove" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert eclere

Postat de eumimi

Desert eclere

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Postat de oanapl

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2014, 21:33
Foarte bun!
la 26.10.2014, 21:49
la 26.10.2014, 21:58
la 26.10.2014, 22:14
bun bun
la 26.10.2014, 22:19

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking