Ingrediente
- 4 oua (200 gr)
- 200 gr unt
- 200 gr zahar
- 200 gr faina
- esenta de vanilie (optional)
- un praf de sare
- 2 lg de cacao
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare...
Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca bine.
Cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita,iar la urma albusurile ,amestecand de jos in sus .
Acest aluat il impartim in 2 parti egale...una o lasam asa,iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.
Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesubt.
Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "patru sferturi"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|