Chec "patru sferturi"

Postat de micki in Prajituri
14 Oct 2009 | 16166 vizualizari
Chec "patru sferturi"

Cred ca va intrebati de ce "patru sferturi"...nu e nimik deosebit,se numeste asa doar din simplu motiv ca este preparata din patru ingrendiente(oua,unt,zahar si faina) toate in aceeasi cantitate.Deci procedam astfel:cantarim 4 oua medii care in general cantaresc in jur de 200 grame,apoi cantarim si celelalte ingrediente asa incat sa avem 200 grame de zahar,200 grame de unt si 200 grame de faina.

Ingrediente

  • 4 oua (200 gr)
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • esenta de vanilie (optional)
  • un praf de sare
  • 2 lg de cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare...

Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca bine.

Cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita,iar la urma albusurile ,amestecand de jos in sus .

Acest aluat il impartim in 2 parti egale...una o lasam asa,iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.

Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesubt.

Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "patru sferturi"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert amandine

Postat de simona72

Desert amandine

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devine spuma. Se adauga apa rece cate putin in timp ce spumam albusurile. Galbenusurile se amesteca...

Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder

Postat de mirela0911

Desert prajitura Kinder

Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii. Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2009, 14:02
Arata tare bine Interesant !
la 14.10.2009, 15:01
arata super
la 14.10.2009, 21:03
Rivka: Pune-i si ei o palarie, ca e toamna si bate vantu. Gata cu fundele!
Si ideea cu checul e tare. Retinem.::
la 27.12.2009, 21:46
incercati ,un strat colorat ,un strat necolorat ,un strat colorat ...si la taiere veti vedea niste cercuri de toata frumusetea

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking