Ingrediente
- 8 oua
- 15 linguri zahar
- 15 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita lamie rasa
- 2 zahar vaniliat
- 150 gr stafide
- 1 lingura cacao
- 5 linguri ulei
- 5 linguri lapte
- 5 linguri apa
- 100 ml apa
- 1 fiola esenta rom
- 1 praf sare
Mod de preparare
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare.
Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina zaharul se topeste si albusul devine sticlos.
Apoi mixam galbenusurile cu 5 linguri de zahar pina galbenusurile devin albicioase, adaugam cele cinci linguri de zahar si mai mixam trei minute apoi adaugam si cele cinci linguri de lapte, mai mixam putin apoi combinam albusul cu galbenusurile si mixam la viteza mica pina se incorporeaza bine.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cu o paleta o incorporam usor amestecind de jos in sus.
Tapetam doua tavi de chec cu hirtie de copt si punem trei sferturi din compozitie in cele doua tavi in mod egal; punem cu un lus mic si nivelam, punem stafidele bine stoarse si tavalite prin putina faina( sa nu se aseze la fund) apoi in compozitia ramasa adaugam lingura de cacao si amestecam bine, dupa care punem in mod egal in ambele tavi.
Cu un obiect ascutit modelam sub diferite forme apoi introducem tavile in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute ( facem si testul cu scobitoarea); Scoatem lasam sa se raceasca si pudram cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|