Chec pufos in doua culori

Postat de babi5 in Prajituri
30 Noi 2014 | 5464 vizualizari
Chec pufos in doua culori

Am vrut ceva dulce pentru batrineii mei si moale sa poata minca.Asa ca am zis ca estee nimerit un chec, am facut un mic inventar cu ce materie prima am ca sa-l pot prepara... si am trecut la treaba .Este totul venit spontan.A iesit un super chec pufos si gustos.

Ingrediente

  • 8 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita lamie rasa
  • 2 zahar vaniliat
  • 150 gr stafide
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri apa
  • 100 ml apa
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml  apa si   esenta rom.Separam galbenusurile  de albusuri.

Albusurile impreuna cu 5 linguri  apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare.

Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina zaharul se topeste si albusul devine sticlos.

Apoi mixam galbenusurile cu 5 linguri de zahar pina galbenusurile devin albicioase, adaugam cele cinci linguri de zahar si mai mixam trei minute apoi adaugam si cele cinci linguri de lapte, mai mixam putin apoi combinam albusul cu galbenusurile si mixam la viteza mica pina se incorporeaza bine.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cu o paleta o incorporam usor amestecind de jos in sus.

Tapetam doua tavi de chec cu hirtie de copt si punem trei sferturi din compozitie in cele doua tavi in mod egal; punem cu un lus mic si nivelam, punem stafidele bine stoarse si tavalite prin putina faina( sa nu se aseze la fund) apoi in compozitia ramasa adaugam lingura de cacao si amestecam bine, dupa care punem in mod egal in ambele tavi.

Cu un obiect ascutit modelam sub diferite   forme  apoi introducem  tavile in cuptorul  incins la 180 grade  pentru  40 minute  ( facem  si testul cu scobitoarea); Scoatem lasam sa se raceasca  si pudram cu zahar farin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pandispan cu cirese

Postat de Dya

Pandispan cu cirese

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam compozitia obtinuta si o turnam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2014, 17:32
vreau si eu o feliuta
la 30.11.2014, 17:38
Cu mare drag Corinuta te puoa Babi si-ti multum@}…;-esc
la 30.11.2014, 17:47
bunnn
la 30.11.2014, 18:06
bun tare!
la 30.11.2014, 18:13
Bun chec ai făcut Babi!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking