Ingrediente
- Ingrediente Chec pufos - Reteta simpla si usoara
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- praf de copt
- optional nuca prajita sua stafide, sau alune, coaja de lamaie
- cacao
Mod de preparare
Cum se prepara Chec pufos - Reteta simpla si usoara
Separam ouale
Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam pana punem toate cele 4 linguri de apa si ulei si galbenusuri. La final adaugam faina si praful de copt stins cu lamaie. Eu am adaugat putina coaja de lamaie pentru a da aroma si nuci prajite si tocate.
Impartim compozitia in doua- in una punem nuca, in celaalta punem cacao. Turnam in tava unsa cu unt alternativ din cele doua feluri si dam la cuptorul incins pt aprox 40 minute. Se testeaza cu o scobitoare.
Se serveste pudrat cu zahar praf!! Si bineinteles alaturi de un vin de Porto bun sau un lichior . E buna si cafeaua:)
Incearca si reteta de Chec pufos cu cacao sau varianta de Chec cu lamaie, pufos si aromat.
Iti recomandam si reteta de Banana Bread, delicios si moale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos - Reteta simpla si usoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|