Chec rotund aromat

Postat de momo121 in Prajituri
19 Iul 2014 | 6489 vizualizari
Chec rotund aromat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr unt
  • zeama de la 1 lamaie si jumatate
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g cirese fara samburi (optional)

Mod de preparare

Separam ouale, batem albusul bine cu praful de sare si zaharul, apoi punem galbenusurile unul cate unul, pana se incorporeaza in compozitie.

Pe urma punem zeama se lamaie si putin rom, mai mixam putin; adaugam si untul topit si racit si la final faina cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava, eu am pus in tava rotunda de 24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, si pe urma am pus ciresele taiate bucati mai mici.

Bagam la cuptor si facem testul cu scobitoarea.

Eu am pus deasupra si o glazura din 1 lingura de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie pentru un plus de aroma.

Simplu si numai bun pentru cafeluta de dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rotund aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuburi cu miere si nuca de cocos

Postat de cristeena20

Desert cuburi cu miere si nuca de cocos

Blat:  Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Postat de merisor67

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Pentru aluat , mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina. Va iesi un aluat cam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2014, 12:44
la 19.07.2014, 12:45
Arata super
la 19.07.2014, 12:48
Buna pufosenia!
la 19.07.2014, 12:56
Multumesc!!!!!!!!
la 19.07.2014, 13:34

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking